Actualidad
Post Image

Festes de Jesús 2020


La plaça de Jesús centralitza les activitats de les festes patronals per a facilitar les mesures sanitàries

 

 

La Comissió de Festes de Jesús i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu han organitzat un programa reduït per a les festes patronals de la Parròquia on primarà la seguretat i es posaran totes les mesures sanitàries que dicten els reglaments nacionals i autonòmics per tal de reduir al mínim el risc dels participants. Per a facilitar aquest control, pràcticament totes les activitats es desenvoluparan a la plaça davant de l’església, de manera que serà més fàcil tindre un recinte acotat i amb mesures de control als accessos.

 

Les primeres activitats previstes es desenvoluparan aquest divendres a la tarda i tindran als joves com a protagonistes. Així, a partir de les 17.00, el Punt Jove sortirà a la plaça (si el temps ho permet) per a celebrar tornejos de billar, futbolí, tennis taula o bàdminton, entre d’altres. A continuació, a partir de les 20.30 hores, hi ha prevista una sessió de cinema juvenil a la fresca, amb una pantalla inflable, 60 ‘pufs’ com a butaques i servei de crispetes.

 

Dissabte, 5 de setembre, a partir de les 17.00 hores tindrà lloc la II Cursa dels Colors, una prova solidària en favor de l’ONG Proyecto Juntos que dona suport a infants hospitalitzats i que compta amb 122 inscrits a les seves diferents variants, que van des d’una prova mini de 500 metres fins a una cursa de 12 kilòmetres.

 

Ja a la nit hi haurà dos concerts a partir de les 20.00, primer amb Pere Navarro i Pizza4brkfst, i després amb Pin Up Sound. Els dos recitals, a l’igual que la resta d’activitats a la plaça, tindran aforaments reduïts, controls d’accessos, obligatorietat d’ús de mascareta i hidrogels, així com l’obligació d’estar asseguts. L’accés es farà sempre mitja hora abans de cada esdeveniment i sempre fins a completar l’aforament.

 

Diumenge hi haurà un dels clàssics de les festes: la Caminada a s’Estanyol. Enguany, per a evitar situacions de risc, és necessària inscripció prèvia a comisionfiestasdejesus@gmail, i els participants hauran de portar mascareta. A més, no es farà la tradicional torrada i l’esmorzar s’haurà de dur des de casa. A última hora de la tarda hi haurà una nit de màgia, flamenc i espectacle de varietats a partir de les 20.30 hores.

 

La vespra del dia gran hi haurà primer una sessió de contacontes amb Encarna de las Heras (19.00) i Morning Drivers en concert (20.30). Ja el dimarts, dia principal de les festes, es manté la missa tradicional, amb el Cor de Pla de Jesús i els sonadors de la Colla de l’Horta, però no es farà a l’interior del temple sinó a l’exterior, sempre acomplint amb els requisits que marca la normativa sobre requisits preventius. A continuació, els Carreters de l’Illa faran un recorregut pels principals carrers del poble.

 

Ja per la tarda, a partir de les 19.30 hi haurà una mostra musical per part dels professors de la Banda Municipal, la projecció d’uns vídeos dedicats al Cor des Pla de Jesús i a la Colla de l’Horta i, finalment, l’espectacle ‘Rebobinant, cançons i història d’una època’ amb Boto i Mauri.

 

La programació prevista finalitzarà el dissabte 12 de setembre amb la XII BTT Festes de Jesús, organitzada per Es Xebel·lí i amb sortida i arribada a Can Lluís de sa Rota a partir de les 17.00.