Actualidad
Post Image

Más navidad que nunca en Sant Antoni


L'alcalde de Sant Antoni, Marcos Serra, el regidor de Turisme, Miquel Tur, i el regidor de Comerç, Joan Torres, han presentar aquest matí el programa de les festes de Nadal de Sant Antoni, que se celebren entre el 5 de desembre i el 6 de gener. L'alcalde ha destacat que Sant Antoni tendrà un Nadal amb "moltes novetats" amb l'objectiu que siguin unes festes "més ambientades i amb major esperit nadalenc per promoure l'activitat econòmica del municipi".

Els elfs seran un dels protagonistes d'aquestes festes i són la imatge que il·lustra el programa d'activitats nadalenc de 2019. La Regidoria de Festes ha creat un joc pel el qual s'amagaran d'onze fullets a diferents racons del poble amb l'objectiu que els boixos els busquin. Un cop trobats, poden escoltar la història que han emmagatzemat en els seus codis QR, fer-se una foto amb cadascun d'ells i publicar-les a les xarxes socials amb l'etiqueta #ViuesNadaldePortmany. El 5 de gener es realitzarà un sorteig entre tots els participants que pengin les fotos amb tots els elfs i el guanyador rebrà un obsequi de mans dels Reis.

El regidor de festes, Miquel Tur, ha explicat que la il·luminació i l'obertura de les festes seran el dia 5 de desembre a les 18.30 hores i ha anunciat que el mateix hashtag (#ViuesNadaldePortmany) servirà per permetre els vesins compartir el Nadal a les xarxes socials, carregant fotos amb les figures dels llums nadalencs, amb la qual podran participaren un sorteig d'un viatge per a dues persones a Port Aventura, patrocinat per l'agència de viatges Mar Azul.

Per primera vegada, Sant Antoni també tendrà una caseta del Pare Noel, que s'ubicarà a la font petita del passeig de ses Fonts. El Pare Noel també hi serà el 6 de desembre, i del 21 al 24 de desembre perquè els més petits puguin entregar-li la carta en persona. A més, la caseta tendrà activitat de dijous a diumenge amb la presència dels elfs, que atendran tots els nens amb animació i acrobàcies. El caseta també tendrà caràcter solidari i la gent podrà dur-hi regals que es repartiran entre els més necessitats el dia de Reis.

El regidor de Comerç, Joan Torres, ha detallat que una altra de les novetats de les festes de Nadal és la instal·lació d'un mercat de Nadal al passeig de ses Fonts, amb dotze parades que oferiran una oferta cultural i gastronòmica durant tot el dia en un ambient nadalenc. En particular, hi haurà cinc parades de productes comercials, quatre de càtering i tres que compartiran diferents APIMES i associacions. El mercat estarà acompanyat de diferents actuacions o espectacles de dijous a diumenge, destacant la participació del grup VillanRock, que realitzarà una interpretació de les nadales al ritme del rock and roll, swing o reggae, o la ximbombada de Nadal amb desfilades pel nucli antic al ritme de la simbomba i les nadales. També hi haurà actuacions de diferents formacions com Island Thrills, ContraBand, Discover, The UN3 trio, Tanit beats o Razzmatzz. "L'objectiu del mercat és crear un ambient nadalenc diari i dinamitzar el comerç i la restauració durant aquesta època de l'any", ha afirmat Torres, que ha assenyalat que el mercat de Nadal s'ha organitzat en col·laboració amb la PIMEEF i l'Associació de Comerciants de Sant Antoni.


Entre les novetats del programa destaca també les campanades de la nit de cap d'any davant de l'antic Ajuntament i la festa posterior a l'envelat amb cotilló, la trobada de motoristes a la PareNoelada motera solidària, que en la seva tercera edició tendrà la sortida des del Velòdrom de Can Coix, el dia benèfic 'Per al somriure d'un nen' i la festa del desè aniversari de l'Espai Jove de Sant Antoni.

El programa també inclou les activitats habituals en aquestes dates com el Festival en benefici d'ASPANOB, la X Copa Nadal Illa d'Eivissa, la Festa des Majors, les competicions esportives, el PatiNadal, la festa infantil de Nadal, el XIII Concurs de Joves Talents o la tradicional cavalcada de Reis el 5 de gener.


La il·luminació de Nadal d'enguany estarà present a més carrers del poble, i hi haurà un fil musical, mentre que les parròquies també estaran més il·luminades. El pessebre s'instal·larà al carrer de Sant Antoni, per fer-lo més visible i dinamitzar la zona comercial i el nucli antic del poble.

 

Programa