Actualidad
Post Image

Festes de Sant Bartomeu 2019


El regidor de Festes i Turisme, Miquel Tur, i el regidor d'Esports i Joventut, José Ramón Martín, han presentat aquest matí el programa d'activitats de les festes de Sant Bartomeu, que s'inicien aquest cap de setmana i s'allargaran fins al 22 de setembre, amb la idea de donar un nou impuls a les festes amb noves activitats i consolidar alhora les més tradicionals.

El programa presenta diverses novetats com s'Ou Festival, un concurs de truites en una trobada estival entre amics i família on els ous seran els principals protagonistes i no faltarà la música en directe a càrrec de Flor de Higuera, a s'Arenal el 31 d'agost. Els equips interessats a participar es poden inscriure al bar Kantaun i optaran al premi a la truita més gran i al grup més simpàtic o divertit.

Entre les novetats també destaca la festa 'Jamón y flamenco' que tendrà lloc darrere de l'església el 17 d'agost, o la primera Regata Loca Sant Bartomeu, que es realitzarà el dia 25 d'agost a Caló des Moro a les 11.30 hores i està obert a participants de totes les edats. En una distància d'aproximadament 200 metres, els tripulants hauran de competir amb una embarcació casolana, en què el més important serà anar-hi disfressat i que la barca no s'enfonsi.

Pel que fa a la música, enguany es fa una forta aposta pels grups locals. L'actuació més destacada serà la de la nova banda de Joan Barbé i David Serra, Joven Dolores, que amb el seu directe posaran el punt final a la Festa de Cartaginesos i Romans del dia 7 de setembre a la platja de s'Arenal, on prèviament actuarà el grup eivissenc Morning Drivers. A més, el 18 d'agost la banda Bluesmafia i és Saligardos oferiran un concert a les 22 hores per a concloure la Festa de la Terra al Passeig de ses Fonts.

El programa compta també amb les festes més tradicionals, com el dia gran de Sant Bartomeu del dia 24 d'agost, amb la missa, la processó i el ball pagès a càrrec del grup folklòric Brisa de Portmany, que enguany estarà acompanyat pel grup de dansa Egunsenti dansa Taldea de Mundaka (País Basc). La jornada acabarà amb una gran festa de La Movida a s'Arenal, amb els DJs Vázquez i Petit, que actuaran per primera vegada a l'aire lliure al seu poble, i els tradicionals focs artificials de Sant Bartomeu, que comptaran amb 350 quilos de pólvora.

Amb aquest programa també es consoliden altres festes amb gran èxit com la gran batalla de tomatas de la XV Festa dels Cartaginesos i Romans, el 6 i 7 de setembre, que enguany comptarà amb la participació d'un grup de foners de Cartagena i amb una associació de Moros i Cristians que compassaran l'arribada de les dos tropes.

Una altra de les activitats principals és la festa de la Terra, el 18 d'agost, amb el mercat tradicional en què participaran productors locals i artesans de tota l'illa que oferiran productes de l'hort eivissenc i exposaran tota classe d'artesania tradicional. Durant la jornada hi haurà diverses activitats com una degustació de xíndries, la pintada infantil de camisetes, una exhibició de ball pagès, un espectacle d'acrobàcies i llums a càrrec de Acrobati-k i l'esperada sardinada popular amb verdures de la terra, que serà gratuïta per a aquells que hi vagin vestits de pagès.

Sense plàstics

El regidor Miguel Tur ha explicat que aquest any la majoria de festes es traslladen a la platja de s'Arenal per aprofitar "la màgia del capvespre de la nostra badia" i que els firaires tornaran aquest any a participar en les festes de Sant Bartomeu recuperant el seu ubicació a la zona del port.

Tur ha anunciat que s'impulsarà per primera vegada a Sant Antoni unes festes lliures de plàstics i ha detallat que s'han adquirit 8000 gots i plats biodegradables i 5000 gots reutilitzables per utilitzar en els diferents esdeveniments organitzats per l'Ajuntament. A més, han sol·licitat als comerciants i restauradors que durant aquestes dates utilitzin també plàstics d'un sol ús o de material compostable.

D'altra banda, el regidor de Festes ha explicat que durant aquestes festes es comptarà amb un equip de bussos que netejaran el fons marí després de cada esdeveniment i que també estarà present el dia de la Regata Loca.

Esport i Joventut

Per la seua banda, el regidor d'Esports i Joventut, José Ramón Martín, ha destacat els nombrosos actes organitzats per als joves i els més petits del municipi "amb l'objectiu que participin i es diverteixin en aquestes festes". Martín ha detallat que col·laboren clubs i associacions de 17 esports diferents i que els joves tendran activitats com el festival de colors Holi, el globus aeroestàtic, la fira d'atraccions, els jocs de taula a càrrec dels Dracs d'Eivissa o el torneig League of Legends a càrrec de l'associació Otaku d'Eivissa.

Els més petits, a més, podran gaudir de la festa de l'escuma del Club Supergarrits, amb tallers, pintacares i castells inflables, la festuqui Piruleto de Sant Bartomeu, jornades de cucanyes i jocs infantils o la tradicional pintada de samarretes.

El regidor d'Esports i Joventut ha recordat que en aquestes festes seran presents també les campanyes promogudes pel Pla de Drogues Municipal (PDM) 'No siguis ase', per tal de sensibilitzar sobre el consum abusiu d'alcohol en les festes populars, i el Punt Lila, on s'oferirà informació per conscienciar contra les agressions sexistes.

 

Descàrrega programa